Дослідники з Кардіологічного інституту Святого Луки вважають: споживання продуктів харчування та напоїв, що містять цукор, зокрема фруктозу, є основним чинником різкого зростання захворюваності на діабет 2-го типу.
У всьому світі приблизно кожен десятий дорослий чоловік страждає від цього захворювання, пише Zee News.
Кількість діабетиків у світі за 28 років зросла більше, ніж удвічі. Так, в 1980 році від діабету страждали 153 млн осіб, а в 2008 році – 347 млн. Фахівці оцінили дані експериментів на тваринах і досліджень за участю безлічі людей. Останні дослідження показали, що заміна глюкози на фруктозу призводить до несприятливих наслідків.
Особливо небезпечна фруктоза, яка міститься в столовому цукрі і кукурудзяному сиропі (підсолоджувач, який найчастіше використовують в харчовій промисловості). Фруктоза, що входить до складу натуральних продуктів, таких як фрукти й овочі, нешкідлива для організму. Споживання фруктів і овочів, навпаки, захищає від діабету та інших метаболічних порушень. Учені настійно рекомендують людям замінювати продукти, що містять цукор, на фрукти та овочі.