Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Чай із посилювачем смаку підвищує апетит

Чай із посилювачем смаку підвищує апетит

Ваше здоров'я / Новини
858
0
Чай із посилювачем смаку підвищує апетит

Відомо: у деяких літніх людей зникає здатність розпізнавати смак білкових продуктів.
Це призводить до зниження апетиту. Тепер учені з Університету Тохоку з'ясували: можна повернути цю здатність і підвищити апетит загалом. Секрет у чаї з ламінарією, збагаченою глутаматом натрію.
Це з'єднання відіграє роль у метаболізмі і процесі зв'язку нейронів. Уперше його виробили в 1908 році. Тоді ж уперше був описаний смак білку. Пізніше вчені отримали версію глутамату, яку можна легко додавати в їжу. Глутамат та його солі, що містять натрій, калій, магній, амоній або кальцій, нині використовуються як підсилювач смаку. Вони ховаються на упаковці продуктів під кодами E620-E625.
Згідно з дослідженням, що здійснювалося в 1990-х роках, щодня люди споживають по півграма глутамату натрію. В Азії споживання вище (1,2-1,5 грама). У деяких людей це з'єднання викликає нудоту, головний біль. Також його пов'язують з ожирінням, високим тиском і навіть хропінням. У великих обсягах глутамат пошкоджує тканини мозку. Але, на думку вчених, невеликі дози абсолютно безпечні. Більше того, це з'єднання не завжди додається в продукти. Воно міститься в багатьох з них спочатку.
Щодо білків, то, розпізнавання цього смаку пов'язане з виділенням слини. А вона захищає смакові рецептори від пошкоджень, розщеплює їжу. Унікальний чай може стати справжнім порятунком для пацієнтів із недоїданням. Він підвищить апетит без шкоди для їхнього здоров'я.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують