Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Солоні продукти підвищують ризик раку шлунку

Солоні продукти підвищують ризик раку шлунку

Ваше здоров'я / Новини
840
0
Солоні продукти підвищують ризик раку шлунку

Надмірне споживання солі може загрожувати підвищеним ризиком раку шлунку.
Відомо: рак шлунку найчастіше викликає бактеріальна інфекція Helicobacter pylori (H. pylori).
Вона провокує запалення в шлунку. Із плином часу хронічне запалення переростає в рак. Джон Атертон з Бюро проблем гастроенерологіі ЄС, який брав участь в дослідженні, не може сказати, чому сіль негативно відбивається на онкопрофілі. Можливо, сіль сприяє росту і розмноженню H. pylori, одночасно роблячи бактерію більш токсичною для клітин шлунку.
Згідно з поточними рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, на день не варто споживати більше 5 грамів солі (менше чайної ложки). Але це непросте завдання, адже, самі того не підозрюючи, ми споживаємо сіль з готовими і обробленими продуктами. Сіль міститься в хлібі, сирі, пластівцях. Більш того, не доведено, чи допоможе зниження споживання солі захиститися від раку шлунку. Але, за словами вчених, приклад Японії дає підстави вважати, що це дійсно так.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують