Учені з Гренобльського Університету з’ясували: регулярне вживання перцю чилі підвищує в чоловіків рівень гормону, який, як вважають, робить їх більш сміливими і сексуально активними.
У дослідженні взяли участь 114 чоловіків у віці від 18 до 44 років, що проживали в місті Гренобль на південному сході Франції, розповідає The Telegraph.
Чоловіки їли картопляне пюре. Їм запропонували додати до страви соус чилі за смаком. Потім вчені виміряли рівень тестостерону в слині учасників. У тих, хто додавав найгостріший соус, виявився найвищий рівень тестостерону. Попередні дослідження показали зв’язок між тестостероном і фінансовими, сексуальними і поведінковими ризиками.
Гормон спонукає людей шукати нові гострі відчуття й ризикувати. У цьому випадку йдеться про ризик, пов’язаний зі смаком. Також існує й інше можливе пояснення. Регулярне вживання гострої їжі може підвищувати рівень тестостерону. Досі такого висновку вчені доходили тільки під час експериментів на гризунах. Вплив гострого перцю на жінок поки що не вивчено.