Вчені з’ясували: надмірне споживання солодощів відбивається не тільки на обмінних процесах і провокує ожиріння з цукровим діабетом.
Солодкі продукти збільшують ризик депресії і змінюють реакцію організму на стрес, пише The Daily Mail. Надлишок швидких вуглеводів і жирів провокує розвиток цукрового діабету другого типу, ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань. У рамках останнього дослідження вдалося довести наступне: продукти з високим вмістом фруктози змінюють у гірший бік реакцію організму на стрес. У результаті підвищується артеріальний тиск, знижується імунітет, з'являються симптоми інших захворювань.
Дані були встановлені під час експерименту з лабораторними тваринами. Перша група щурів отримувала їжу з високим вмістом фруктози, друга дотримувалася стандартного харчового раціону. Через десять тижнів у молодих щурів, які харчуються "солодкими" вуглеводами, вчені відзначили підвищення рівня кортизолу, гормону стресу, симптоми депресії і тривоги.