Виявляється, під час розігрівання в пасті утворюється резистентний крохмаль, а рівень цукру піднімається на 50% менше, пише у свіжоприготовленій.
Таким чином компенсується шкода від великої кількості вуглеводів. Згідно з даними Університету Суррея, коли паста остигає, а потім знову розігрівається, у продукту змінюється структура.
У підсумку організм перетравлює пасту так само, як клітковину (цукор не підскакує так сильно і поглинається менше калорій). У рамках експерименту добровольців попросили з'їсти пасту – гарячу, холодну або повторно розігріту. По складу страви не відрізнялися. Фахівці замірювали рівень цукру добровольців кожні 15 хвилин протягом 2 годин.
У результаті холодна паста викликала менший стрибок цукру, ніж гаряча. Але по-справжньому експертів здивувало те, що повторне розігрівання скорочувало підйом рівня глюкози на 50%. Виходить, що несвіжа страва корисніша, ніж свіжа. Це дозволить ефективніше контролювати вагу.