Фахівці з Великобританії з’ясували: овочі та фрукти не тільки покращують настрій людини, але і підтримують всі біологічні функції органів на належному рівні.
Інформацію вдалося підтвердити в рамках дослідження за участю добровольців старших 16 років. Першій групі запропонували додавати трохи овочів і фруктів в свій щоденний раціон. Друга група мала харчуватися переважно рослинною їжею. Після закінчення дослідження учасники з другої групи відзначали покращення настрою, почуття загального благополуччя і щастя. У першій групі особливих змін вчені не виявили.
З корисних осінніх продуктів вчені відзначають яблука, томати, цитрусові, свіжу зелень. Їжа рослинного походження багата на мікроелементи, вітаміни, волокнисті овочі нормалізують процес травлення. Щоправда, про рибу та м'ясо забувати теж не варто.