Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Здатність їсти і не гладшати – особливість побудови генів людини

Здатність їсти і не гладшати – особливість побудови генів людини

Ваше здоров'я / Новини
714
0
Здатність їсти і не гладшати – особливість побудови генів людини

Дослідники з Америки зробили дивне відкриття в галузі дієтології та генетики.
Кожен із нас зустрічався з людьми, які можуть з'їсти величезну кількість їжі і не погладшати при цьому ні на грам. Як виявилося, вся справа в особливій будові деяких генів. Вчені виявили в геномі людини мутацію, завдяки якій посилюється внутрішньоклітинний метаболізм, що дозволяє переробляти величезні енергетичні маси і не відкладати зайві поживні речовини у вигляді жиру.
Відкриття було зроблено під час експериментів із хробаками Caenorhabditis elegans. Одну групу піддали активації гена SKN-1, інша група була контрольною. Черви в рамках експерименту отримували велику кількість калорійної їжі. В результаті у контрольній групі вчені виявили ознаки ожиріння черв'яків (кількість жиру зросла в 2,5 разу). У групі з активованим геном SKN-1 нічого подібного не відбувалося. Вчені вважають, що отримана інформація допоможе краще зрозуміти механізми метаболізму в організмі людини. У майбутньому відкриття може стати основою розробки ліків нового покоління для позбування від зайвих кілограмів.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують