Вони допоможуть перетравити м'ясо й запобігти хворобам, що виникають через часте вживання недосмажених стейків, розповідає Prothom Alo.
Учені з Нової Зеландії на прикладі щурів вивчали вплив споживання червоного м'яса й погано перетравлюваних вуглеводів на кишечник.
Виявилося, негативних наслідків можна уникнути, якщо їсти стейки з овочами, що містять волокна, добре піддаються ферментації, наприклад, з картоплею. Вуглеводи, які піддаються ферментації, є майже у всіх фруктах і овочах. Вони для товстої кишки – чудове джерело енергії. Продукти розпаду таких вуглеводів менш небезпечні, ніж продукти розщеплювання білків.
Білки можуть впливати на метаболізм бактерій у кишечнику й, отже, на здоров'я кишечнику. Більшість білків перетравлюється і всмоктується в тонкому кишечнику. Неперетравлені білки досягають товстої кишки, і в результаті їхньої ферментації можуть утворюватися потенційно небезпечні сполуки.