Згідно з даними Оксфордського університету, якщо арахіс обсмажується, то алергічної реакції не уникнути.
Це довели експерименти з мишами, яким в організм через шлунково-кишковий тракт або шкіру вводили білки арахісу, передає BBC.
Виявилося, якщо білки виділяли з обсмаженого арахісу, то імунна відповідь була сильнішою. А відомо, що у людей сила імунної реакції досить сильно відрізняється. Іноді це може бути навіть смертельно небезпечний набряк. Взагалі алергія на арахіс – найпоширеніша смертельна алергічна реакція на їжу. Що стосується методу приготування арахісу, то високі температури, очевидно, провокують хімічні зміни в продукті.
За словами лікарів, діти, які мають родичів, хворих на алергію, самі частіше стикаються з алергією на арахіс. Але зроблене відкриття абсолютно не означає, що дітям варто уникати арахісу, якщо симптомів алергії немає. Зараз вчені намагаються позбутися негативного ефекту, виробленого при термічній обробці.