На думку французького професора Ніколя Даншена, регулярне вживання чаю на 24% знижує ризик смерті від захворювань, не пов’язаних із серцево-судинною системою, передає NewsRU Israel.
Ці висновки були зроблені після аналізу 131 401 пацієнта 18-95 років.
Добровольців розбивали на три групи: ті, які не споживають чай і каву, ті, які вживають 1-4 чашки, ті, які вживають більше 4 чашок на день. З’ясувалося, що люди, які люблять не тільки чай і каву, але й цигарки, мають підвищений ризик серцево-судинних захворювань. Але якщо людина випиває більше 4 чашок кави на день, систолічний артеріальний тиск знижувався, а діастолічний – підвищувався. У чаю був такий же, але ще більш виражений ефект.
У групі любителів чаю ризик смерті від захворювань, не пов’язаних із серцево-судинною системою, був знижений на 24%. Особливо всі "плюси" напою могли оцінити колишні та теперішні курці. На некурящих чай майже не впливав. Відомо: чай корисний через вміст антиоксидантів. Більш того, як свідчить статистика, люди, які п’ють чай, ведуть більш здоровий спосіб життя в цілому, порівняно з кавоманами.