Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Картопля-фрі та дитяче харчування – джерела канцерогенів

Картопля-фрі та дитяче харчування – джерела канцерогенів

Ваше здоров'я / Новини
1 261
0
Картопля-фрі та дитяче харчування – джерела канцерогенів

Хімічна речовина, що міститься в каві, чіпсах, згорілих тостах, крекерах і кількох видах дитячого харчування, було визнано Європейським відомством з безпеки харчових продуктів канцерогенним.
Йдеться про акриламід і його похідні. З цим з'єднанням найчастіше контактують діти, зазначає The Daily Mail.
Висновок винесли за результатами експериментів з тваринами. Можливо, найближчим часом з'являться нові механізми контролю харчової промисловості. Відомо: чим сильніша термічна обробка і чим довше продукт смажать, тим більше в ньому канцерогену. Тому не можна їсти підгорілі продукти. Зокрема підвищений рівень з'єднання знайшли в картоплі-фрі, в печиві, пластівцях на сніданок.
Акріламід, потрапляючи в шлунково-кишковий тракт, легко абсорбується і потім рівномірно розподіляється у всіх органах, активно метаболізуючись. Один з основних метаболітів, що утворюються під час переробки, – гліцідамід. Саме він викликає генетичні мутації і утворення пухлин.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують