Вчені з Національного австралійського університету виявили в курятині з прилавків супермаркетів зразки кишкової палички.
Бактеріологічний аналіз встановив стійкість штамів до антибіотиків, включаючи фторхінолони. Ці антибіотики заборонені до використання в харчовій промисловості, пише ABC News. Виробники м'яса курки стверджують, що птахи не отримують антибіотиків. Поки що складно говорити про джерело кишкової палички. Потрібне повноцінне розслідування. Кілька років тому вчені вже проводили аналіз курячого м'яса, тоді все було чисто. Тому факт наявності бактерії в курятині настільки сильно розбурхав громадськість.
Резистентні бактерії здатні викликати важкі форми захворювання. Такі бактерії не під силу перемогти не тільки імунітету, а й традиційним антибіотикам. Фахівці радять не мити сиру куятину до моменту її безпосередньої термічної обробки. Це стане чудовою профілактикою утворення резистентних форм бактерій. Крім кишкової палички, швидко видозмінюється бактерія Campylobacter. Цей збудник – причина болю в животі, блювання і діареї. Зустрічаються смертельні випадки зараження.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.