Вчені виявили корисні властивості у какао сорту Лавада.
Напій, приготовлений на його основі, багатий на поліфеноли і антиоксиданти, він запобігає розвитку захворювань, пов'язаних з дегенерацією нервової системи. Дослідження фахівців з госпіталю Маунт Синай довели: какао перешкоджає скупченню небезпечних білків в нервових клітинах і є гідною профілактикою хвороби Альцгеймера. Під час своїх досліджень вчені вивчили властивості трьох видів какао: Голландець, Натуральний і Лавада. Останній сорт виявився найкориснішим, пише The Daily Mail. Речовини, що входять до складу його насіння, найактивніше впливали на синапси нервових клітин. Вважається, що збереження синаптичних контактів між клітинами визначає пам'ять людини.
Відомо, що кожна нервова клітина генерує електричні імпульси, які по синапсах передаються до наступних структур мозку. Якщо синапс не працює, то сигнал блокується. Дослідники пропонують використовувати какао як основу для розробки біологічних добавок. Це дозволить знизити кількість захворювань, пов'язаних з нервовою системою.