За словами Річарда Стівенса з Кільського університету, вуглеводи дозволяють відновити рівень цукру, який знижується внаслідок непомірного споживання алкоголю, пише The Daily Mail.
Наприклад, у Британії вважається, що з похміллям потрібно боротися яєчнею, сосисками і запеченими бобами. І, дійсно, відповідно до теорії про вуглеводи, такий сніданок допоможе повернути сили. У свою чергу, протизапальні засоби типу ібупрофену, препарати проти мігрені (наприклад, толфенамова кислота) і огіркова трава також ефективні проти похмілля.
А ось Університет Корнелла з'ясував, що при похміллі людина завжди хоче з'їсти щось жирне. Більше того, спиртне послаблює силу волі. Це нормально: всі ссавці запрограмовані на пошук і споживання енергетично насичених продуктів. І жир – найбільш енергетично насичений елемент у їжі.