Учені в черговий раз пильно вивчили корисні властивості томатів.
Відомо, що томати – одні з найкращих продуктів рослинного походження. Учені і дієтологи радять додавати їх у салати та інші страви. У рамках цього дослідження вдалося з’ясувати, що лікопин, який міститься в томатах, знижує ризик раку нирок у жінок на 45%. Дані надало видання The Health Site. Крім лікопину, у томатах міститься велика кількість антиоксидантів, який має протизапальну дію і зберігають клітини цілими. За результатами останніх досліджень, томати рятують від хвороб серцево-судинної системи, а їхній набір вітамінів перешкоджає утворенню холестеринових бляшок.
Дієтологи теж не обходять томати своєю увагою. Цей продукт має мінімальну калорійність: в 100 г томатів міститься лише 18 калорій. Зате в томатах багато клітковини, яка налагоджує травлення, а вітамін А зміцнює зір.