Вживання щавлю дуже добре позначається на стані серця й судин.
Лікарі запевняють, що зелень потрібно їсти якомога частіше, особливо зараз, коли настав її сезон. Особливу увагу потрібно приділяти щавлю. Останні дослідження показують, що речовини, які входять до складу щавлю, мають сприятливий вплив на роботу серцево-судинної системи й знижують рівень поганого холестерину в крові.
Такий вплив відбувається завдяки великій кількості вітаміну С і калію, які входять до складу щавлю. Крім того, калій допомагає ще й знизити тиск.
У комплексі корисні речовини попереджають розвиток анемії, проблем із нервовою системою, підвищують працездатність м'язів, лікують аритмію й розріджують кров, покращують метаболізм.
Більш того, щавель корисний для здоров'я зубів і ясен і покращує травлення.