Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Ожиріння розвивається через зниження чутливості смакових рецепторів

Ожиріння розвивається через зниження чутливості смакових рецепторів

Ваше здоров'я / Новини
940
0
Ожиріння розвивається через зниження чутливості смакових рецепторів

Наукова група з Дикінського Університету з’ясувала, чому деякі люди схильні до переїдання.
Кожна людина має свій рівень чутливості смакових рецепторів. Недостатня чутливість не дозволяє розпізнавати жир у продуктах, що стає причиною споживання великих обсягів їжі й ожиріння, пише The Daily Mail. Учені досліджували чутливість до смаку жиру в добровольців. Люди протягом чотирьох днів отримували один зі сніданку (білковий, вуглеводний, жирний). В обід можна було їсти все, що забажаєш – накритий шведський стіл чекав добровольців. Протягом усіх чотирьох днів учені враховували дані про ступінь ситості, обсяги поглинених калорій.
Виявилося, що люди з недостатньою активністю рецепторів, відповідальних за сприйняття жиру в їжі, споживали більше калорій, а в раціоні переважали смажені продукти. Учені припускають, що в цілої групи з ожирінням є таке відхилення апарату, яке відповідає за відчуття смаку. Відзначимо, крім жирного, людина може розпізнавати солоні, гіркі, кислі, солодкі, білкові продукти.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують