Один із продуктів її розпаду, потрапляючи в мозок, допомагає контролювати почуття голоду. Притому, концентрація "гормонів голоду" в шлунково-кишковому тракті може не змінюватися.
Експерти використовували сканер, який показує, що відбувається з ацетатом, найпоширенішою жирною кислотою, що виробляється в кишечнику, при розкладанні клітковини. Вважається, подібні жирні кислоти метаболізуються в печінці. Однак з'ясувалося, що ацетат потрапляє в мозок, де він осідає в гіпоталамусі – ділянці, що контролює голод.
Клітковина може стати універсальним засобом проти ожиріння. Перспективним буде створення препарату на основі ацетату або зміна самої клітковини з метою збільшення відсотка жирної кислоти, що вивільняється в кишечнику.