Виходить, що інформація щодо цих двох продуктів, яка надходила раніше, є помилковою. Дослідження проводилося в період з 1998 по 2009 рік. Усього в дослідженні взяли участь 800 осіб, які старші 65 років, що проживають у містах Тоскана. Учені опитали добровольців і дізналися про їхній режим харчування, далі проводилося регулярне вимірювання рівня ресвератролу.
За 11 років дослідження з 800 осіб померло 268 учасників, у 174 осіб були діагностовані хвороби серцево-судинної системи, ще в 34 випадках лікарі поставили діагноз "рак". Учені встановили, що зв’язку між рівнем ресвератролу (основного компонента вина й шоколаду) і тривалістю життя не існує. За великим рахунком, на здоров’я впливає режим дня й раціон харчування. Шоколад і вино – лише приємне доповнення для покращення якості життя.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.