Цей факт вдалося з’ясувати під час експерименту за участю 139 осіб. Добровольців помістили в ресторан зі шведським столом і запропонували заплатити одній групі за вечерю 4 долари, а іншій – 8 доларів. Далі добровольці повинні були оцінити смакові якості їжі. Виявилося, що їжа за 8 доларів була набагато смачнішою.
Відзначимо, раніше вчені з Університету Міннесоти довели, що наявність особливого ритуалу споживання їжі робить її смакові якості більш вираженими. Дослід здійснювали з використанням простої шоколадки: люди повинні були висловити припущення щодо її вартості. Виявилося, що певний метод "розправлення" із ласощами підвищував її цінність в очах гурманів.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.