Зокрема говорилося про вплив кольору посуду, розміру тарілки. Нове дослідження розповідає про формування смаку їжі та напоїв під впливом довкілля, пише BBC. Учені отримали цікаві дані. Скрипучі підлоги й наявність каміна, наприклад, підсилюють смак алкоголю. Це можна використовувати при виробництві та презентації віскі й вин. Тепер виробник повинен подбати не тільки про смакові якості продукту, але й про оформлення упаковки. "Це справжній простір для фантазії", – повідомляє директор компанії Diageo Нік Кін.
Учені говорять про новий напрямок у харчовій промисловості – нейрогастрономію (зв'язок між смаковими відчуттями і їх формуванням на тлі довкілля та інших факторів). Як виявилося, на смак продуктів дійсно можна впливати, не змінюючи їхнього складу. Так, професор Спенс здійснив експеримент в одному з ресторанів. Фірмове блюдо закладу – морозиво з яєчнею й беконом. Під звуковий супровід – пищання курчат і смаження бекону – відвідувачі сильніше оцінювали м'ясну складову страви, ніж кульки морозива.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.