Молодий буковинець » Новини України » Сімейна лікарка ще раз нагадала, як зберігати молочні продукти

Сімейна лікарка ще раз нагадала, як зберігати молочні продукти

Новини України / Лайфхаки
1 042
0

Молочні продукти вимагають особливого зберігання, адже це та їжа, яка дуже швидко псується і може викликати не тільки розлад травлення, а й отруєння та інші шлунково-кишкові інфекції.

Як правильно це робити, щоб продукти не тільки не зіпсувались, а і зберегли свої корисні властивості, розповідає сімейна лікарка Катерина Пінчук.



Як зберігати "молочку" у спеку

Перевіряйте термін придатності на упаковці й вживайте молочні продукти до його закінчення
Зберігайте в холодильнику при температурі від 2 до 6 °C. Це допомагає сповільнити ріст бактерій і зберегти свіжість продуктів
Йогурт, сир: зберігайте в оригінальній упаковці. Не залишайте ложку в йогурті, сирку, щоб запобігти потраплянню бактерій
Молоко: зберігайте на центральній полиці холодильника, а не у дверцятах
Зберігайте різні види молочних продуктів окремо, щоб уникнути змішування запахів і забруднення

Чому треба вживати кисломолочні продукти



Кисломолочні продукти обовʼязково мають бути в раціоні.

Кисломолочні продукти, такі як йогурти, кефір, сироватка, та кефір, є важливою складовою здорового харчування з багатьма корисними властивостями:

Підтримка здорової мікрофлори кишківника

Кисломолочні продукти містять пробіотики (живі мікроорганізми), які сприяють збереженню та відновленню корисної мікрофлори кишечника. Це важливо для зміцнення імунної системи та підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Багато поживних речовин

Кисломолочні продукти містять вітаміни (зокрема вітаміни групи В) та мінерали, такі як кальцій, фосфор і калій. Ці речовини важливі для підтримки здоров'я кісток, м'язів та інших органів.

Підвищення травної функції: Ферменти, які містяться в кисломолочних продуктах, сприяють кращому травленню їжі й покращують всмоктування корисних речовин.

Зниження ризику захворювань

Регулярне споживання кисломолочних продуктів асоціюється зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, діабету типу 2 та інших хронічних захворювань.

Підтримка здоров'я шкіри

Пробіотики й вітаміни в кисломолочних продуктах можуть покращувати стан шкіри й волосся.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують