Молодий буковинець » Новини України » Воду після варіння макаронів кухарі називають «рідким золотом»: куди її застосовують

Воду після варіння макаронів кухарі називають «рідким золотом»: куди її застосовують

Новини України / новини
1 813
0

Рідину при готуванні макаронів майже всі зливають в раковину, але в процесі кипіння з борошна в воду виділяється крохмаль, який робить воду корисною - цю білувату каламутну рідину кухарі називають "рідким золотом".

Саме ця вода допоможе зробити соус для пасти густим і однорідним, пише видання The Huffington Post.



Під час створення соусу вода з-під макаронів потрібна для емульсифікації, оскільки вода і масло в суміші розшаровуються.

Емульсифікація - це процес з'єднання в однорідну суміш двох рідин, які інакше б не з'єдналися. Що міститься в борошні крохмаль виступає як емульгатор і загусник.

Щоб зробити соус набагато густішим, додайте пару ложок води з-під макаронів у свій соус і повільно перемішайте. В результаті ви отримаєте кремову консистенцію.

Є і ще один плюс застосування цієї рідини. Якщо не промивати макарони після варіння, на них залишиться шар крохмалю, який скріпить їх з соусом. Тоді смак вашої пасти буде ще гармонійнішим.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують