Молодий буковинець » Смачні рецепти » Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Смачні рецепти
23 371
0
Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Інгредієнти: 1,5 склянки чорниці (свіжої або замороженої), 4-6 ст. л. цукру.

Для тіста: 2 склянки борошна, 200 г масла, 2-3 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, дрібка солі, 1 жовток.

Для заливки: 180-200 г вершків або сметани, 2 яйця, 2-3 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 2 ст. л. крохмалю.

Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Чорницю розморозила (свіжу треба промити), злила зайву воду, перемішала із цукром.

Масло порубала ножем із борошном, далі перетерла у крихту, додала решту інгредієнтів і замісила тісто. Тісто повинно бути густим, але пластичним, тому за потреби додавайте борошно. Загорнула тісто у харчову плівку і поклала у холодильник на 30 хвилин.

Потім вийняла тісто і виклала його у змащену маслом роз’ємну форму для випікання, сформувала бортики. Зверху застелила папером і насипала приблизно склянку квасолі. Поставила у розігріту до 200 °С духовку і випікала 10-12 хвилин.

Тим часом для заливки трохи збила яйця, додала цукор, вершки, ванільний цукор і крохмаль, добре перемішала.

Вийняла основу із духовки, забрала папір із квасолею. Виклала підготовлену чорницю і залила зверху заливкою. Знову поклала у духовку на 15-20 хвилин до золотистого кольору тіста.
Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Мої враження та поради. Такі пироги в Європі називають "тартами". Замість чорниці можете використати будь-які інші ягоди чи фрукти за вашим смаком. Ось, наприклад, варіант із малиною:
Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Чорничний пиріг з вершковою заливкою

Я випробувала цей рецепт із замороженими ягодами, але вже скоро почнеться сезон свіжих і за цим простим рецептом ви зможете тішити своїх рідних щодня новим пирогом!
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують