Молодий буковинець » Смачні рецепти » Морквяний торт з лимонною глазур’ю

Морквяний торт з лимонною глазур’ю

Смачні рецепти
7 898
0
Морквяний торт з лимонною глазур’ю

Морквяний торт з лимонною глазур’ю

Осінь багата на овочі, їх потрібно активно використовувати при приготуванні страв. Моркву, зазвичай, господині використовують у гарнірах, тому я зацікавилась приготуванням солодкої випічки із моркви.

Для приготування цього торта потрібно:

Тісто: 300 г моркви, 1 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 150 г цукру, 2 ст. л. сметани, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 150 г мелених горіхів, пакетик ванільного цукру.
Глазур: 1/2 ст. л. лимонного соку, 50 г цукру.


Моркву почистила і натерла на дрібній тертці. Змішала з лимонним соком. Білки відділила від жовтків і збила з 3 ст. л. холодної води в круту піну, поступово додаючи звичайний і ванільний цукор. Змішала борошно і розпушувач, додала сметану, жовтки. Потім обережно підмішала білкову масу і терту моркву.

Дно форми для випікання вистелила папером для випічки, змастила його маслом. Виклала тісто і випікала при 180 °С приблизно годину. Готовність перевіряла дерев’яною зубочисткою, коли вона суха – бісквіт готовий. Остуджений корж розрізала на три частини.

Для перемащування зварила звичайний заварний крем.

Кожен корж перемастила кремом і склала їх гіркою.

Для карамельної глазурі 50 г цукру насипала тонким рівномірним шаром на дно каструлі і розігріла на середньому вогні без додавання жиру і не помішуючи до отримання коричневого кольору. Потім додала 2 ст. л. води і лимонний сік. Швидко розмішала і одразу ж покрила верхній корж торта.

Мої враження і поради. Торт за цим рецептом смачний, із характерним морквяним присмаком, оригінальний на вигляд із блискучою глазур’ю. Але, як на мене, замалий по висоті. Тобто для "справжнього" тортового вигляду наступного разу я спечу два таких бісквіти, а потім кожен розріжу на двоє, щоб отримати чотири коржі. Також можна спробувати перемащувати коржі збитою сметаною із лимонним соком, або будь-яким іншим лимонним кремом, тому що лимон найкраще смакує до морквяної випічки.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують