Домашнє морозиво

Смачні рецепти
24 223
0
Домашнє морозиво

Домашнє морозиво: просто і смачно

Вирішивши приготувати домашнє морозиво, я скористалася рецептом Юлії Висоцької з передачі "Їмо вдома".

Для морозива потрібні найжирніші вершки, але я використала домашню сметану. Від півлітра сметани відібрала приблизно півсклянки, а решту поклала у каструльку на малий вогонь. Тим часом взяла три яйця, відділила білки від жовтків і збила жовтки із 60 грамами цукру плюс пакетик ванільного цукру. Вершки не повинні закипіти – коли на них піднімається піна (як шапочка), рахую до п’яти і знімаю з вогню. До збитих жовтків додала сметану, яку відклала спочатку, і збивала, доки рідина не збільшиться в об’ємі. Тоді додала гарячу сметану і швидко розмішала, щоби не зварилися жовтки. Перелила у чисту каструлю і поклала на вогонь. Постійно помішуючи, доводжу до кипіння, але слідкую, щоби не кипіло. Коли починають утворюватися бульбашки, рідина відчутно густішає, вимикаю вогонь.

Остудивши, перелила морозиво у форму, яка щільно закривається, і поставила в морозилку на ніч.

Мої враження та поради. Домашнє морозиво смачне й корисне, адже там лише натуральні продукти! На його приготування я витратила не більше 30 хвилин. Гадаю, за бажання можна додавати рідке варення чи сироп.
Домашнє морозиво
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують