Молодий буковинець » Смачні рецепти » Галицький цвібак: покроковий рецепт різдвяної випічки

Галицький цвібак: покроковий рецепт різдвяної випічки

Смачні рецепти
873
0

Святковим рецептом поділилася Пані Стефа на своєму сайті. Як вона розповіла, він є обов'язковим смаколиком на Різдво в її родині.

Рецептом різдвяного цвібака поділилась кондитерка, співзасновниця Інституту галицької кухні Маріанна Душар, більш відома, як Пані Стефа. Цвібак (Zwieback) - це бісквіт, що в перекладі означає "двічі спечений". Він чудово смакуватиме на наступний ранок із чашкою кави чи чаю. Про уе пише NV.



Інгредієнти:

Яйця курячі - 6 шт.;
Цукор - 350 г;
Борошно пшеничне - 350 г;
Сода харчова - ½ ч.л.;
Родзинки - 125 г;
Курага - 125 г;
Волоські горіхи - 350 г;
Апельсинові цукати - 2 ст. л.;
Ваніль - за смаком;
Лимон, цедра - за смаком.

Приготування

Крок 1

Використовуйте середню форму для кексу (18×8 см по дну, 22×11 см по верху, 6 см глибини). Вистеліть її пергаментом і змастіть. Промийте, запарте кип’ятком, висушіть і замочіть у коньяку або ромі на кілька годин (краще на добу). Перед додаванням у тісто обваляйте в суміші муки та крохмалю, щоб не осідали на дно.

Крок 2

Частину муки можна замінити кукурудзяним крохмалем для більш повітряної текстури. Для аромату додайте залишки алкоголю, в якому вимочувалися родзинки, на етапі змішування жовтків. Відділіть білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі до стійкої піни. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивати.По одному додавайте жовтки, не перестаючи збивати.

Крок 3

Просійте муку разом із содою. Поступово додайте муку до яєчної маси, перемішуючи ложкою. Додайте ванільний цукор і цедру лимона. Родзинки, курагу, горіхи та цукати обваляйте в муці з крохмалем і акуратно вмішайте в тісто ложкою.

Крок 4

Розігрійте духовку до 200–210°C. Вилийте тісто у форми. Випікайте 30 хвилин при 200°C, потім зменшіть температуру до 180°C і випікайте ще 15–30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

Крок 5

Вимкніть духовку, залиште цвібак на 5 хвилин. Вийміть із форми, покладіть на бік і дайте повністю охолонути.Посипте цукровою пудрою. Різати краще на наступний день, щоб цвібак настоявся.

Крок 6

Якщо хочете зробити справжній цвібак (Zwieback), наріжте його після випікання і підсушіть у духовці як сухарики. Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують