Молодий буковинець » Смачні рецепти » У захваті будуть навіть ті, хто не любить гарбуз: два найвдаліші рецепти гарбузової каші

У захваті будуть навіть ті, хто не любить гарбуз: два найвдаліші рецепти гарбузової каші

Смачні рецепти
1 266
0


Гарбуз багатий на клітковину і калій, а також містить харчові волокна, які знижують рівень холестерину.

Про це пише УНІАН



Як зварити кашу так, щоб їли навіть ті, хто не любить гарбуз?

Гарбузова каша з рисом на молоці


220 г гарбуза;

150 мл молока;

50 мл води;

50 г круглого рису;

1 ст.л цукру;

20 г вершкового масла;

Сіль до свого смаку.

Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними кубиками. Перекласти в каструлю, влити воду, накрити кришкою, довести до кипіння, потім вогонь зменшити до мінімального і тушкувати гарбуз 10 хвилин. Після того як гарбуз стане м'яким, влити молоко, всипати сіль і цукор. Можна за бажанням додати корицю, ваніль або мускатний горіх.

Довести до кипіння, потім розсипати рис рівномірно по поверхні, не перемішуючи. Залишити в такому вигляді і варити до готовності рису приблизно 30 хвилин під закритою кришкою на мінімальному вогні. Коли каша гарбузова з рисом на молоці буде готова, шматочки гарбуза можна розім'яти ложкою в пюре або залишити так - на ваш розсуд.

Гарбузова каша з пшоном на молоці

500 г гарбуза;

200 г пшона;

2 склянки молока;

1 склянка води;

1,5 ст. л цукру;

2\3 ч. л без гірки солі;

1 ст. л вершкового масла (за бажанням).

Гарбуз очистити від шкірки, нарізати шматочками або натерти на тертці. Викласти в каструлю, залити водою так, щоб вона не повністю покривала гарбуз. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10 хвилин.

Поставити молоко на вогонь, але не кип'ятити. Промити пшоно 3 рази, востаннє використовувати холодну воду. Гарбуз подрібнити блендером, додати пшоно, влити молоко, перемішати. Після того як каша гарбузова з пшоном на молоці закипить, додати цукор, поставити мінімальний вогонь і варити 30 хвилин до готовності, помішуючи. Подавати кашу з маслом.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують