Як приготувати смачний, але корисний шоколадний торт: кулінар назвала секретний інгредієнт
Фото УНІАН
Шоколадний торт є одним із найпростіших рецептів десертів, який полюбляє багато людей. Однак якщо ви хочете зробити шоколадний торт кориснішим, то можете додати один овоч, який наситить десерт, повідомляє Express, пише УНІАН.
{reklama}
Оригінальним рецептом поділилася авторка кулінарного блогу The Baking Explorer Кет, яка зазначила, що завдяки цьому овочу, а саме кабачку, бісквіт стає "надзвичайно вологим".
"Спробувавши цей рецепт, я виявила, що він вийшов глибоко шоколадним, чудово насиченим і вологим, а смак кабачків зовсім не відчувається, обіцяю", - зазначила вона.
Інгредієнти для коржа:
165 г борошна вищого ґатунку;
одна чайна ложка розпушувача;
175 г кокосового цукру або світло-коричневого м'якого цукру;
чверть чайної ложки соди;
35 г какао-порошку;
200 г кабачків, натертих на тертці, один великий кабачок;
100 г шоколадної стружки, темної або молочної;
три яйця;
100 мл рослинної олії;
одна чайна ложка ванільного екстракту;
40 г натурального йогурту;
Для начинки (за бажанням):
35 г чорного або молочного шоколаду.
Спосіб приготування
Спочатку потрібно розігріти духовку до 160 градусів, перш ніж змастити та вистелити форму. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду, какао-порошок та цукор.
Потім натріть кабачок та відіжміть його над раковиною, аби витекла зайва рідина. Після цього додайте його до миски разом з шоколадною крихтою та перемішайте все разом.
В іншій мисці або великому глечику збийте яйця, рослинну олію, ванільний екстракт та йогурт. Вилийте яєчну суміш у миску з борошном, тертими кабачками та перемішайте все до повного поєднання.
Далі потрібно вилити суміш у форму для випікання та поставити у духовку на одну годину та 10 хвилин, проте однієї години, за словами Кет, може бути цілком достатньо.
"Обов'язково перевірте пиріг через годину, встромивши шпажку в центр - якщо вона вийде чистою, пиріг готовий. Потім залиште до повного охолодження", - порадила кулінар.
Для прикраси можна розтопити шоколад у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Після чого полийте нею торт.
Інші смачні рецепти
Раніше відомий шеф-кухар Гордон Рамзі поділився рецептом фаршированої свинячої вирізки. За його словами, така страва є універсальною, адже вона підійде як для святкової вечері, так і для звичайного вечора.
Також фітнес-тренерка розповіла про легкий рецепт пирога з куркою. За її словами, цей пиріг - чудовий варіант під час схуднення.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шоколадний торт є одним із найпростіших рецептів десертів, який полюбляє багато людей. Однак якщо ви хочете зробити шоколадний торт кориснішим, то можете додати один овоч, який наситить десерт, повідомляє Express, пише УНІАН.
{reklama}
Оригінальним рецептом поділилася авторка кулінарного блогу The Baking Explorer Кет, яка зазначила, що завдяки цьому овочу, а саме кабачку, бісквіт стає "надзвичайно вологим".
"Спробувавши цей рецепт, я виявила, що він вийшов глибоко шоколадним, чудово насиченим і вологим, а смак кабачків зовсім не відчувається, обіцяю", - зазначила вона.
Інгредієнти для коржа:
165 г борошна вищого ґатунку;
одна чайна ложка розпушувача;
175 г кокосового цукру або світло-коричневого м'якого цукру;
чверть чайної ложки соди;
35 г какао-порошку;
200 г кабачків, натертих на тертці, один великий кабачок;
100 г шоколадної стружки, темної або молочної;
три яйця;
100 мл рослинної олії;
одна чайна ложка ванільного екстракту;
40 г натурального йогурту;
Для начинки (за бажанням):
35 г чорного або молочного шоколаду.
Спосіб приготування
Спочатку потрібно розігріти духовку до 160 градусів, перш ніж змастити та вистелити форму. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду, какао-порошок та цукор.
Потім натріть кабачок та відіжміть його над раковиною, аби витекла зайва рідина. Після цього додайте його до миски разом з шоколадною крихтою та перемішайте все разом.
В іншій мисці або великому глечику збийте яйця, рослинну олію, ванільний екстракт та йогурт. Вилийте яєчну суміш у миску з борошном, тертими кабачками та перемішайте все до повного поєднання.
Далі потрібно вилити суміш у форму для випікання та поставити у духовку на одну годину та 10 хвилин, проте однієї години, за словами Кет, може бути цілком достатньо.
"Обов'язково перевірте пиріг через годину, встромивши шпажку в центр - якщо вона вийде чистою, пиріг готовий. Потім залиште до повного охолодження", - порадила кулінар.
Для прикраси можна розтопити шоколад у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Після чого полийте нею торт.
Інші смачні рецепти
Раніше відомий шеф-кухар Гордон Рамзі поділився рецептом фаршированої свинячої вирізки. За його словами, така страва є універсальною, адже вона підійде як для святкової вечері, так і для звичайного вечора.
Також фітнес-тренерка розповіла про легкий рецепт пирога з куркою. За її словами, цей пиріг - чудовий варіант під час схуднення.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад