DataLife Engine > новини / Новини України / Смачні рецепти > Простий трюк, який у рази покращить смак картопляного пюре без олії

Простий трюк, який у рази покращить смак картопляного пюре без олії


Картопляне пюре – частий гарнір на наших столах. Для отримання відмінного смаку кулінари зазвичай використовують вершкове масло, молоко, вершки та навіть яйця. Однак є й інші способи покращити смак картоплі.

Що можна додати до картопляного пюре, щоб отримати неймовірний смак, розповідає Wprost

{reklama}

Що можна додати до картопляного пюре

Картопляне пюре — універсальна страва, яка підходить як доповнення до основних страв на сніданок, обід чи вечерю. Класичні інгредієнти — картопля, молоко, вершкове масло чи вершки. Але інгредієнти, з якими змішують картоплю, можна поміняти.

Наприклад, поекспериментуйте із сиром "Камамбер". Він чудово поєднується з картоплею. Завдяки цьому сиру зварені та подрібнені овочі придбають бархатисту текстуру та цікавий смак. Наріжте сир Камамбер на дрібні шматочки й ретельно перемішайте з теплою картоплею — вийде смачне пюре.

Важливо!
Сир не повинен зберігатися в холодильнику кілька годин перед вживанням – покладіть його у шафу або на стіл та накрийте. Також варто додавати лише серединку сиру, а цедру – зрізати.

Якщо у вас вдома немає сиру Камамбер, то використовуйте вівсяний напій — це ідеальний варіант для тих, у кого непереносність лактози.

Для отримання неймовірно ніжного ефекту та вершкового смаку можна до картоплі додати сир маскарпоне. І обов'язково спробуйте пюре із пармезаном.

До речі, замість звичайного вершкового масла можна використовувати для пюре топлене масло — смак буде зовсім іншим.

Цікавий ефект вийде, якщо до картоплі додати пахту. У таке пюре можна додати попередньо обсмажений бекон, цибулю, що карамелізує, або смажений часник, трохи тертого хрону.

Важливі правила приготування картопляного пюре

Найважливіше правило приготування по-справжньому смачного пюре стосується температури інгредієнтів, що додаються до нього. Незалежно від того, чи це вершки, масло, молоко або сир – вони повинні бути кімнатної температури. Це полегшить змішування всіх інгредієнтів.

Також не забудьте ретельно роздавити картоплю товкачем для картоплі. Чим ретельніше і довше ви це зробите, тим ніжніше вийде картопля. Купуючи картоплю, також зверніть увагу на її сорт.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад