DataLife Engine > новини / Смачні рецепти > Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної страви

Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної страви


Кутя - традиційна українська страва з пшениці з додаванням меду, маку й горіхів, яку готують на Святвечір. Можна приготувати смачну кутю на узварі.

Про це стало відомо з YouTube-каналу "Onyshkevychi".

{reklama}

Список інгредієнтів
За бажання можна додати до куті курагу, чорнослив, в’ялені вишні та горішки.

Для приготування підготуйте такі інгредієнти:

пшениця - 300 г
мак - 100 г
родзинки - 100 г
журавлина - 50 г
волоські горіхи - 100 г
мед - до свого смаку
цукор - 70 г
узвар - 150 мл

Спосіб приготування
Спочатку пшеницю висипте в каструлю, залийте 1 л води, перемішайте й залиште на 2-3 години настоюватись.

Родзинки й журавлину залийте холодною водою та залиште на 5 хвилин. Потім промийте й обсушіть на рушнику.

Далі мак насипте в глибоку тарілочку, залийте окропом і залиште на 10 хвилин.

Після цього пшеницю промийте, залийте 900 мл холодної води та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на маленькому вогні 50-60 хвилин.

Коли пшениця охолоне, додайте мак, влийте узвар, насипте подрібнені горішки, родзинки з журавлиною.

У кінці додайте мед і перемішайте.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад