Англійський фруктовий кекс можна приготувати на Різдво: рецепт нашвидкуруч
На Різдво можна приготувати класичний англійський фруктовий кекс. Його зазвичай прикрашають сухофруктами та горішками. Такий кекс точно сподобається усій родині.
Про це йдеться на сайті Shuba.
{reklama}
Список інгредієнтів
Для приготування смачного різдвяного кексу заздалегідь підготуйте інгредієнти:
цукати - 120 г
зацукровані фрукти - 100 г
родзинки темні - 40 г
ром - 3 ст.л
масло вершкове - 113 г
цукор - 10 ст.л
яйця курячі - 3 шт.
цукор ванільний - 1/2 ч.л
мигдалева есенція - 1/4 ч.л
борошно пшеничне - 195 г
борошно мигдалеве - 50 г
розпушувач - 1 ч.л
сіль - 1/4 ч.л
лимон, цедра - 10 г
молоко - 1/4 склянки
Легкий спосіб приготування
Спочатку потрібно змішати в мисці цукати та темні родзинки. Додайте ром, накрийте кришкою і залиште за кімнатної температури не менш ніж на добу (до двох днів). Час від часу потрібно перемішувати.
Коли будете готові замішувати тісто, розігрійте духовку до 180°C, поставте решітку в центр духовки. Потрібно змастити маслом форму 23×13×8 см.
Після цього в окремій мисці перемішайте борошно, мелений мигдаль, розпушувач, сіль і цедру лимона.
Міксером збийте вершкове масло та цукор до отримання легкого і пишного крему. Додайте яйця, ароматизатори, цукати та сухофрукти разом з рідиною та збийте до однорідності. Додайте також половину борошняної суміші, перемішайте.
Далі влийте молоко та додайте решту борошняної суміші.
Викладіть тісто в підготовлену форму та прикрасьте верх кексу мигдалем. Випікайте близько 60-70 хвилин.
В кінці вийміть з духовки та дайте охолонути на решітці приблизно 10 хвилин, перш ніж виймати з форми.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад