DataLife Engine > новини / Здоров'я > Лікарі розповіли, кому не можна їсти квашену капусту

Лікарі розповіли, кому не можна їсти квашену капусту

Лікарі розповіли, кому не можна їсти квашену капусту


Незважаючи на те, що квашена капуста вважається дуже корисним продуктом, її не рекомендується вживати деяким групам людей.

Про це розповіла лікар-дієтолог Наталія Круглова, пише Жіночий Світ.

{reklama}

Так, квашена капуста може нашкодити гіпертонікам, а також людям з порушеннями сольового обміну, оскільки сіль, яка міститься в ній, є причиною стрибків артеріального тиску. Крім того, вона затримує рідину в організмі, що може привести до підвищення артеріального тиску і набряків.

Через продукти бродіння, які містяться в цьому виді капусти, її також не варто їсти людям зі слабким кишечником – це може викликати здуття живота і метеоризм. Не рекомендований продукт і жінкам в період грудного вигодовування – у дитини згодом можуть початися коліки.

– Люди, які схильні до затримки рідини при вживанні солі, повинні вживати квашену капусту з урахуванням вживання інших продуктів, що містять сіль. Повністю виключати таку капусту, може, і не варто, але при цьому потрібно менше їсти інших солоних продуктів, – говорить Круглова.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram




Повернутися назад