Молодий буковинець » новини » Як готувати Віденську паску на Великдень: рецепт, який набуває популярності в мережі

Як готувати Віденську паску на Великдень: рецепт, який набуває популярності в мережі

новини
814
0
Як готувати Віденську паску на Великдень: рецепт, який набуває популярності в мережі


Багато господинь-початківиць вважають, що приготування пасок напередодні Великодня – це дуже довгий і складний процес. Мовляв, він вимагає спеціальних навичок і знань.

І якщо ви поки що боїтеся експериментувати з панетоне - італійським варіантом паски, - зробіть віденську паску, радить Радіо Трек.



Інгредієнти для опари:

тепле молоко – 175 мл
пресовані дріжджі – 15 г,
яйця – 2 шт.
цукор – 150 г,
вершкове масло 82,5% – 100 г.
Інгредієнти для тіста:
борошно – 500 г,
ванільний цукор – 1 пачка,
цедра 1 лимона,
коньяк або ром – 1 ст. л.

Для приготування опари до теплого молока додаємо пресовані дріжджі.

В іншій мисці збиваємо яйця з цукром у пишну масу.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки воно стане кімнатної температури.

Змішуємо все та ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 10 годин – тобто на всю ніч (тому таке тісто ще називають нічним).

Потім просіюємо через сито борошно, додаємо ванільний цукор, цедру лимона та трохи коньяку чи рому.

У борошняну суміш додаємо нічне тісто і замішуємо майбутню віденську паску в комбайні або вручну.

У форми викладаємо 1/3 тіста, накриваємо їх рушником і ставимо в духовку, розігріту до 50°С, на 2-3 години.

Коли тісто підійде, знімаємо рушники, розігріваємо духовку до 175°С (режим верх-низ, без конвекції), при цьому не виймаючи паски.

Випікаємо віденські паски в духовці приблизно 40 хвилин. Потім виймаємо, чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і покриваємо глазур'ю.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують