Молодий буковинець » новини » Шість продуктів, які варто не їсти після 65 років

Шість продуктів, які варто не їсти після 65 років

новини / Здоров'я
22 340
0

Які продукти не можна їсти після 65 років (фото: Freepik)

Якщо в молодому віці люди не часто замислюються над темою правильного та збалансованого харчування, то у зрілому важливо приділяти цьому особливу увагу, щоб не мати проблем зі здоров’ям.

"РБК-Україна" розповідає, від яких продуктів краще утриматися після 65 років.



Які продукти краще не їсти у зрілому віці

Недоварені яйця. Зрілим людям варто відмовитися від недоварених яєць із рідким жовтком через ризик сальмонели. Також дієтологи рекомендують добре смажити яйця, щоб білок не був сирим і не розтікався по сковорідці.

Консервовані фрукти. Такий продукт містить забагато рафінованого цукру, який може стати причиною запалення в організмі. До того ж, консервовані фрукти втрачають після теплової обробки вітамін С, який подовжує молодість та зміцнює імунітет.

Рекомендовано їсти більше свіжих овочів і фруктів, які містять рослинну клітковину, купу вітамінів та антиоксидантні сполуки. Такий вміст корисних речовин допомагає покращувати травлення, нормалізує кислотно-лужний баланс, зміцнює серце й оновлює організм на клітинному рівні.

Грейпфрутовий сік може зашкодити засвоєнню ліків від депресії та високого холестерину. Також продукт перешкоджає лікуванню проблем зі сном і тривожних станів. Найкраще вживати томатний, апельсиновий і журавлинний сік, але у помірних кількостях.

Чай і кава. За рахунок вмісту кофеїну ці напої можуть підвищувати тиск, що вкрай небезпечно для людей зрілого віку. Ці напої впливають на засинання і провокують безсоння. Кофеїн також міститься у знеболювальних ліках, газованих напоях і шоколаді. Тому варто бути обережними з цими продуктами.

Штучні підсолоджувачі можуть провокувати серйозні захворювання серцево-судинної системи. Науковці довели, що регулярне вживання сильногазованих безалкогольних напоїв може спричинити серцевий напад чи інсульт. Також ці напої можуть підвищити рівень цукру в крові, що призведе до набору зайвої ваги.

Солоні продукти також негативно впливають на серцево-судинну систему, особливо якщо у зрілих людей є гіпертонія. Тому рекомендовано поступово зменшувати вживання солі, можна додавати в їжу для смаку різноманітні трави та прянощі. Якщо зловживати їжею з великою кількістю солі, підвищуватиметься тиск, буде затримка рідини в організмі, що призведе до набряків тіла.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують