Молодий буковинець » новини » Чому ковбасу нарізають навскоси: не просто так

Чому ковбасу нарізають навскоси: не просто так

новини
2 002
0

Ви ніколи не замислювалися, навіщо ковбасні вироби нарізають під певним кутом? Заведено вважати, що так вона має гарніший вигляд - і це частково правда, але не тільки тому. Розповідаємо, чому ковбасу ріжуть під кутом і як правильно її різати, щоб було смачніше.

Про це пише УНІАН.



Чому ковбасу нарізають навскоси

Почнемо з того, що по діагоналі заведено нарізати копчені ковбасні вироби. Ковбаса-"варенка" - це по суті однорідна маса, її можна різати під прямим або косим кутом, на смаку це ніяк не позначається. Але ось копчену ковбасу, яку роблять із подрібненого м'яса, правильно різати навскоси. І ось чому:

ковбаса, яку нарізали під кутом, завжди має привабливіший вигляд, її можна краще роздивитися, тому нарізані саме в такий спосіб ковбаси поміщають на вітрини магазинів;

косі скибочки ковбаси краще зберігають форму і не розвалюються, навіть якщо вони найтонші - це знову-таки відсилання до естетики;

деякі копчені ковбаси після термообробки стають жорсткішими й щільнішими, тож їх легше нарізати якраз під кутом.

Але і це не все - нарізка, виявляється, відбивається на смаку копченостей.

Ось як правильно різати ковбасу під кутом, щоб розкрити її смак:

напівкопчену ковбасу (тонкі "батони") краще нарізати під кутом 35-40 - завдяки такій нарізці вона не лише має естетичніший вигляд і більший у діаметрі, а й розкриває свій смак;

сирокопчену ковбасу ріжуть тонкими пластинками під ще більшим кутом - щонайменше 45 градусів - як уже казали, це значно полегшує процес самої нарізки, бо такі ковбаси дуже щільні, і, як і у випадку з напівкопченими виробами, найтонші скибочки краще дають змогу оцінити смак ковбаси.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують