Молодий буковинець » новини » Як вибрати солодку та соковиту хурму, щоб вона не була терпка

Як вибрати солодку та соковиту хурму, щоб вона не була терпка

новини / Їжа
1 856
0


Хурма — соковита і солодка ягода, яка приносить масу користі організму. Проте не завжди цей плід виправдовує очікування: іноді він може виявитися терпким, надто твердим або кислим.

Про це пише New Voice



Щоб вибрати смачну хурму ще в магазині, варто звернути увагу на кілька ключових моментів. Ось поради, які допоможуть обрати найсолодшу і найсоковитішу хурму.

Колір. Стигла хурма має насичений помаранчевий або червонуватий відтінок. Блідий колір свідчить про недозрілість, а темний може вказувати на перезрілість.

Текстура та м’якість. Стигла хурма злегка м’яка, але не надто. Твердий плід буде терпким, а надто м’який — перезрілим.

Стан листя та плодоніжки. Сухе і темне листя свідчить про зрілість фрукта. Зелене листя означає, що фрукт недозрілий.

Сорт. Корольок — солодкий і не терпкий. Шарон — не терпкий, навіть коли недозрілий. Звичайна хурма — вимагає повної зрілості, щоб уникнути терпкості.

Невеликі цятки.
Темні цятки вказують на солодкість, але великі плями можуть означати перезрілість.

Цілісність шкірки.
Уникайте пошкоджень — такий фрукт довго не зберігатиметься.

Тож, купуючи хурму, варто врахувати колір, текстуру, стан листя і плодоніжки. Обирайте плоди з насиченим помаранчевим кольором, злегка м’які на дотик, з сухим листям і цільною поверхнею. Розуміння різновидів хурми допоможе обрати оптимальний варіант для ваших смакових вподобань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують