Молодий буковинець » новини » Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру

Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру

новини / Смачні рецепти
1 938
0

Гриби вважаються чудовим замінником м'яса, а картопля завжди виступає гарним гарніром. А з'єднання картоплі та грибів — це універсальна страва, яку подають як основну.

Для приготування знадобляться картопля, гриби, цибуля та сметана. На столі у вас буде ароматна та рум'яна картопля у сметанному соусі.



Складники

картопля – 600 г;
печериці – 400 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
сметана – 150 г;
масло вершкове – 30 г;
перець чорний мелений;
сіль.

Приготування

Картоплю вимийте, почистіть. Наріжте тонкими кружальцями.

Цибулю наріжте півкільцями.

Гриби вимийте і розріжте навпіл (не дуже дрібно).

Цибулю викладіть на розігріту сковороду з олією і злегка обсмажте, потім додайте печериці. Обсмажуйте 3-5 хвилин.

У миску викладайте нарізану картоплю, обсмажені гриби, сметану. Всипте перець та сіль. Перемішайте.

Дно та боки форми змастіть вершковим маслом. Картоплю з грибами перекладіть у форму та розрівняйте.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.

Поради

Щоб верх картоплі не підсихав, накрийте її фольгою.

Сметану використовуйте будь-яку жирність.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують