Молодий буковинець » новини » Баклажани, як гриби: так смачно, що ви захочете готувати цю страву щодня!

Баклажани, як гриби: так смачно, що ви захочете готувати цю страву щодня!

новини / Смачні рецепти
8 485
0

Сезон баклажанів вже розпочався, а значить настав час згадувати рецепти з цим овочем. Він універсальний, тому що чудово допомагає замінити м'ясо чи гриби. А ще й неймовірно корисний, тому що в ньому міститься калій, вітаміни РР, групи B, С, каротин, магній та мідь.

Як приготувати баклажани зі смаком грибів – читайте у матеріалі нижче.



Що вам знадобиться:
Баклажани - 1 кг
Цибуля - 500 г
Вершки або сметана 10% - 200 мл
Сіль – 1 ст. ложка
Гвоздика - 2 суцвіття
Лавровий лист
Перець - щіпка
Рослинна олія - для смаження

Як приготувати баклажани


Баклажани потрібно помити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Готові овочі скласти в миску, додати сіль, перемішати та залишити на 20 хвилин. Потім залити баклажани окропом і дати настоятися ще 7-10 хвилин, щоб пішла вся гіркота.

Поки баклажани проходять обробку, дрібно ріжемо цибулю і пасеруємо її в невеликій кількості рослинної олії на сковороді. Потім додаємо до цибулі оброблені баклажани.

Перемішуємо. Додаємо 200 мл вершків чи сметани, ще можна використовувати нежирний майонез. Потім - лавровий лист, дрібку перцю, гвоздику і ще раз добре перемішуємо.

Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин. Періодично помішуйте блюдо. Якщо любите гостріші овочі - додайте ще трохи солі, перцю та спецій до свого смаку.

Таку закуску з баклажанів можна подавати до гарніру у гарячому вигляді, а також насолоджуватися смаком у холодному вигляді, використовуючи як окрему страву.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують