Молодий буковинець » новини » Гарбузова каша за старовинним українським рецептом

Гарбузова каша за старовинним українським рецептом

новини / Новини України / Смачні рецепти
2 642
0

Гарбузову кашу можна готувати, як з пшоном, так і з рисом. Але саме пшоняну готували наші предки, та й козаки варили куліш саме з цієї української крупи.

Рецептом молочної гарбузової каші поділилися на каналі Наші бесаги, автори якого збирають автентичні рецепти по всій Україні.



Хоча рецепт і давній, його вирішили присмачити сухофруктами. Але це вже, як вам до смаку.

Інгредієнти:
Гарбуз - 1 кг
Пшоно - 0,75 склянки
Молоко - 1,5 склянки
Цукор - 1 столова ложка
Вершкове масло - 50 г
Чорнослив - 50 г, курага - 50 г, волоські горіхи - 20 г, мед
Сіль - 1 щіпка

Покрокове приготування


Залийте пшоно водою кілька разів, добряче промийте.

Зваріть гарбуз у молоці до повної готовності гарбуза. Перемеліть гарбуз у зручний для вас спосіб до однорідної кашки.

Додайте сіль і цукор.

Засипте пшоно в каструлю з гарбузом, перемішайте і зваріть до готовності (20-25 хвилин).

Додайте шматочок масла і за бажанням додайте кураги (чорносливу), меду, волоських горіхів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують