Молодий буковинець » новини » Експерти виявили, чому дешевий чай завдає багато шкоди здоров'ю людей

Експерти виявили, чому дешевий чай завдає багато шкоди здоров'ю людей

новини
1 180
0

Не варто купувати і пити дешевий чай — тести продуктів показують, що багато дешевих сортів містять речовини, небезпечні для здоров'я, інформує Ukr.Media.

Експерти попереджають, що у чаях низької якості можуть міститися сліди піролізидинових алкалоїдів — токсичних речовин рослинного походження. Ці токсини виробляється дикими рослинами для захисту від хижаків: наприклад, подібні сполуки містяться у полину. За умови масового виробництва такі рослини іноді непомітно проростають між чайними кущами і випадково обробляються на виробництві.



Якщо чай, у який потрапили частинки піролізидинових алкалоїдів, вживається у великій кількості, це збільшує ризик отруєння, пошкодження печінки, раку.

Фахівці розповіли, що небажані рівні названих токсинів виявлялися у дешевих видах чаю — наприклад, у ромашковому, зеленому.

Також у дешевих чаях виявлялися пестициди, метали (свинець, алюміній), залишки мінеральних олій. Дослідники рекомендують купувати чай перевірених виробників.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують