Молодий буковинець » новини » Лайфхак: як продовжити свіжість хліба надовго

Лайфхак: як продовжити свіжість хліба надовго

новини / Життя
1 096
0
Лайфхак: як продовжити свіжість хліба надовго

Сьогодні ми розповімо про хліб – унікальний продукт, єдиний, який ми їмо кожен день. Йому потрібні особливі умови, щоб він надовго залишався свіжим і приносив користь організму. Якщо ви вживаєте цільнозерновий хліб кожен день, у вас буде достатньо енергії і гарний настрій. За це відповідають клітковина і вітамін B.

Головний ворог хліба і нашого організму – цвіль. Ніколи не вживайте зацвілий хліб, навіть якщо зрізуєте неушкоджені ділянки. Справа в тому, що невидимі спори все одно заповнюють всю поверхню продукту. Не їжте такий хліб – він може викликати серйозне отруєння.

Іноді буває так, що хліб пліснявіє за день, тому що ви його неправильно зберігаєте. Перша причина – поліетиленовий пакет. Хліб продовжує "дихати" після випічки, а в герметичному пакеті він "задихається". Краще рішення – мішечок з натуральної тканини. Його можна купити (приблизно за 50 гривень) або пошити самостійно.

Ще одна проблема – черствий хліб. Швидше він засихає при температурі 2 градуси. Тому тримайте його в тому відділенні, де температура 0 градусів, або в морозильній камері. Але перед вживанням обов'язково розігрійте при кімнатній температурі, але не в мікрохвильовці – інакше хліб "задубіє".

Найпопулярніше місце для зберігання хліба – хлібниця. Вона є у кожної господині. Хлібниці бувають різні: дерев'яні, скляні, пластикові, металеві та плетені. Але кращі – дерев'яні або плетені. Саме в таких хлібницях хліб "дихатиме", а потім перетвориться на сухарики, які можна додати до супу.

Пам'ятайте: білий пшеничний і житній хліб потрібно зберігати окремо. В одній секції запахи перемішуються, це впливає на аромат хліба і він стає не таким смачним.

А щоб продовжити свіжість багета, розріжте його навпіл і складіть в два різних пакети. Так він не сохнутиме кілька днів.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують