Молодий буковинець » новини » Чому краще відмовитись від розчинної кави: цікаві факти

Чому краще відмовитись від розчинної кави: цікаві факти

новини / Ваше здоров'я
1 842
0
Чому краще відмовитись від розчинної кави: цікаві факти

Розчинну каву, яка дуже зручна в приготуванні, краще не пити. Напій може провокувати проблеми зі здоров'ям через потенційно небезпечні сполуки.

Розрізняють декілька видів розчинної кави, і з них найменш шкідливим є сублімований, передає Medikforum.

Таку каву отримують за допомогою настоювання кавових зерен з подальшим заморожуванням, випаровуванням і зневодненням у вакуумі. Така технологія дозволяє зберегти аромат, колір і смак натуральної кави.

А от в складі порошкової розчинної кави можна виявити додані виробниками ячмінь, цикорій, ароматизатори, барвники та інші речовини.

Медики застерігають, що вживання такої кави може спровокувати збої у роботі шлунково-кишкового тракту, набряк легенів, алергічні реакції та інше.

Гранульована розчинна кава теж є доволі небезпечною. Для отримання гранул порошкова кава обробляється гарячою парою, що майже повністю позбавляє кавові зерна корисних властивостей. А ще в таку каву додають ароматизатори та кавове масло.

Регулярне вживання розчинної кави здатне спричинити гормональний збій, адже напій містить близько сотні різних сполук, шкідливих для здоров'я.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують