Молодий буковинець » новини » У спеку вкрай небезпечно брати з собою помідори: пояснення медиків

У спеку вкрай небезпечно брати з собою помідори: пояснення медиків

новини / Здоров'я
1 426
0
У спеку вкрай небезпечно брати з собою помідори: пояснення медиків


Помідори можуть стати небезпечними, якщо зберігати їх при температурі, вище 20 градусів. Таким овочем в спеку можна отруїтись.

В спеку джерелом отруєння часто стають зовсім безпечні, на перший погляд, овочі і фрукти, передає "Країна здоров'я".

З потеплінням активно стартують пікніки та пляжний сезон. Та фахівці застерігають – у спеку вкрай небезпечно брати з собою на пікнік помідори, якщо ви не плануєте їх з'їсти одразу по приїзду на природу.

Текстура помідора доволі ніжна, тож бактерії дуже легко проникають через пошкоджену шкіру у ці плоди. А це безпосередньо може загрожувати серйозним отруєнням, спричиненим сальмонелою, норовірусами та іншими бактеріями.

Тож коли купуєте помідори – важливо обирати плоди з повністю цілою шкіркою. Перестиглі томати та ті, які тріснули – можна вживати виключно у складі готових (варених, тушкованих або смажених) страв.

Медики також наголошують, що у спеку небезпечно брати з собою майже будь-які овочі, фрукти і ягоди з м'якою текстурою.

Зокрема, черешня всього лише через 3-4 години може покритися грибковим нальотом, а трохи придавлена слива теж вже матиме в собі небезпечні бактерії.

До слова, "ворогом" кишківника у спеку є молочна продукція, яка може заподіяти чималої шкоди організму. Особливу загрозу становить морозиво.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують