Молодий буковинець » новини » Вчені розповіли, чим небезпечне тривале вживання риб'ячого жиру

Вчені розповіли, чим небезпечне тривале вживання риб'ячого жиру

новини / Здоров'я
1 590
0
Вчені розповіли, чим небезпечне тривале вживання риб'ячого жиру

Тривале вживання в їжу соняшникової олії або риб'ячого жиру може привести до запальних процесів у печінці.

Це визначила міжнародна група науковців під керівництвом іспанського університету Гранади, пише портал MedicalXpress.

Під час дослідження вчені прийшли до висновку, що соняшникова олія, а також риб'ячий жир здатні привести до розвитку неалкогольного стеатогепатиту (хронічний та прогресуючий гепатит).

У порівнянні з оливковою олією, соняшникова може викликати фіброз, ультраструктурні зміни печінки, кажуть вчені.

Крім цього, риб'ячий жир у піддослідних щурів прискорив процеси окислення, які зазвичай починаються в похилому віці, а також змінив відносну довжину теломерів – кінців хромосом, cкорочення яких може викликати старіння клітин, а подовження може викликати рак.

Водночас риб'ячий жир, який містить оомега-3 жирні кислоти і вітамін D, вважається одним з найбільш корисних продуктів. За словами експертів, він запобігає серцевим захворюванням, допомагає зберегти здорову функцію мозку і захищає від запальних процесів.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують