Молодий буковинець » Новини Чернівців » З травня на Буковині почастішали отруєння продуктами

З травня на Буковині почастішали отруєння продуктами

Новини Чернівців / Здоров'я
2 283
0
З травня на Буковині почастішали випадки гострих кишкових інфекцій. Найбільше інфікуються чернівчани. Так, в обласному центрі зафіксовано 58% випадків захворювань, які трапилися у межах області. Щорічно в Чернівцях реєструють понад 500 випадків гострих кишкових інфекцій.
Від гострих інфекційних захворювань насамперед страждають діти. 63% хворих – віком до 17-ти років. З них 87% – малюки до чотирьох років.

– Серед чинників можливої передачі переважають продукти, придбані на стихійних ринках, – повідомила в. о. головного лікаря Чернівецької обласної санітарно-епідеміологічної станції Наталія Гопко. – Це м’ясо-молочні вироби, овочі, фрукти та яйця. На стихійних ринках продукти швидше псуються через брак холодильного обладнання. Є ризик інфікування через продавців, які є можливими носіями інфекційних захворювань та нерідко не дотримуються правил гігієни. Адже не усі вони пройшли медичних огляд. Не проходять дослідження у СЕС і продукти харчування, які часто є низької якості чи простроченими.

За словами Наталії Гопко, причиною отруєнь є і неуважність споживачів. Вони не дотримуються правил вживання продуктів, забувають піддавати їх термічній обробці.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують